مرکز تحقيقات نوزادان>خبرنامه شماره 11

نوزادان      سال سوم/ شماره 11/ تابستان 1388
             خبرنامه مرکز تحقيقات

سخن نخست

باز هم پائيز فرا مي رسد و اين سومين پائيز مرکز تحقيقات نوزادان مي باشد که اين مرکز را به سوي رشد و بلوغ علمي حرکت مي دهد و ميرود تا با گذر از زمستان هاي سرد و سخت ، لباس سفيد سختي را به بهار سبز متصل کند تا باشد ميوه هاي شيرين آن کام اهل علم را شيرين نمايد. در فصل پائيز ما شاهد برگزاري اولين کنگره نقش ورزش در سلامت کودکان در ايران بوديم
و ضمن سخنراني و ارائه مقالات علمي براي اولين بار کتاب ورزش در بيماري هاي کودکان توسط اساتيد محترم دانشگاه علوم پزشکي مشهد نگارش و توسط مرکز تحقيقات نوزادان چاپ شد که جا دارد از همه اساتيد و همکاران محترم که در نگارش و چاپ آن همکاري نمودند تشکر و قدرداني نماييم. از طرف ديگر اساتيد محترم مرکز تحقيقات نوزادان سرکارخانم دکتر اشرف محمدزاده و اينجانب
به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکي مشهد و سرکار خانم دکتر نصرت قائمي فوق تخصص غدد و عضو زير گروه غدد مرکز تحقيقات نوزادان به عنوان مولف برتر انتخاب شدند که مرکز تحقيقات نوزادان موفقيت هاي هرچه بيشتر آنها را از درگاه خداوند متعال مي خواهند. اميدواريم پائيز آينده با خبرهاي بهتري خدمت شما بزرگواران باشيم.
سردبير: دکتر احمدشاه فرهت

در حاشيه برگزاري کنگره« کودک- ورزش- سلامت »
7-6 آبان ماه 1388

مرکز تحقيقات نوزادان با همکاري اداره کل تربيت بدني خراسان رضوي – شهرداري مشهد- سازمان بهزيستي خراسان رضوي – دانشگاه فردوسي مشهد و دانشگاه آزاد اسلامي در تاريخ 7-6 آبان 1388 همايش باشکوهي تحت عنوان " کودک – ورزش – سلامت" در هتل پرديسان مشهد برگزار نمودند. کنگره با خير مقدم و سخنراني هاي شهردار محترم شهر مشهد آقاي مهندس سيد محمد پژمان و جمعي از بزرگان و حضور مدير و معاون محترم سازمان بهزيستي خراسان رضوي و اساتيد دانشگاه آغاز شد و سپس براساس برنامه، صحبت هاي متنوع و جالبي درمورد جنبه هاي مختلف ورزش کودکان ارائه شد. در ساعات برگزاري کنگره شاهد تلاش و دقت و زحمات فراوان دبير و کليه مسئولين اجرايي بوديم. در حاشيه گاهي به سختي براي مصاحبه اي کوتاه زمان به دست مي آمد ولي به هر حال به طور خلاصه با برخي از شرکت کنندگان به گفتگو نشستيم. ابتدا به سراغ آقاي دکتر صراف، استاد طب کودکان رفتم که سال هاست به اطفال اين مرز و بوم مهرباني و دانش ارزاني مي کند.نظر ايشان را در مورد اهميت ورزش کودکان پرسدم. ايشان فرمودند در عصر حاضر مهمترين عامل بازدارنده کودکان از تحرک و ورزش تلويزيون و کامپيوتر است. بايد خانواده ها کودکان را به شرکت در ورزش هاي گروهي و حرکت هاي مختلف تشويق کنند.
در ادامه از آقاي دکتر اميررضا خادم (نماينده دوره دهم مجلس) پرسيدم چرا بچه ها بايد ورزش کنند؟ و ايشان در پاسخ گفت ورزش باعث کاهش استرس و کودکان و نوجوانان و افزايش اعتماد به نفس آنان مي شود.
و از آقاي دکتر نمازي زاده (پدر علم ورزش در ايران) پرسيدم به نظر شما آيا ورزش در مدارس جنبه هاي علمي فراموش شده اي دارد؟
و ايشان در پاسخ گفتند: در کودکان قبل از سن دبستان مراقبت هاي حرکتي مي تواند به بهبود رشد کمک کند ولي نقش معلمين و مربيان در اين مرحله، ايجاد پالايش ، تصفيه و ايجاد هماهنگي و توسعه coordination حرکات اندام کودکان در 6 سال ابتدايي زندگي است. بايد براي کودکان انگيزه حرکت سالم به وجود آورد و آنها را هدايت کرد و همين امر گاهي مورد غفلت قرار مي گيرد. علاوه بر انجام مصاحبه ها، در پانل ها ي مختلف مباحث جذابي ارائه شد و به سوالات تخصصي پاسخ داده شد. از جمله اينکه آيا کودکان مبتلا به بيماريهاي قلبي مي توانند ورزش کنند يا نه؟ آيا کودک با سابقه تشنج اجازه ورزش دارد؟ آيا کودکان مبتلا به ديابت با انجام فعاليت هاي ورزشي دچار مشکل مي شوند؟
و سپس چند تن از اساتيد دانشگاه تربيت بدني با نگاه جديد و کلام زيبايي در مورد ورزش کودکان صحبت کردند. از جمله آقاي دکتر حسين پيماني زاد در سخنراني خود گفت به جاي لفظ ورزش براي کودکان بايد از عبارت "بازي" استفاده کرد. چون ورزش براي کودکان بايد رويکرد شادي برانگيز داشته باشد. و مهندس محمد صابري (کارشناس ارشد روانشناسي) گفت بازي يعني تفکرکودک ، پس با ايجاد امکانات بيشتر براي بازي کودکان، به بهبود خلاقيت و تفکر آنها کمک خواهيم کرد.

در اين شماره مي خوانيد:
1- سخن نخست