مركز تحقيقات نوزادان>خبرنامه شماره 9

مطالعه Pilot راندومي در مورد
                   مقايسه مصرف ايبوپروفن خوراكي با داخل وريدي در نوزادان VLBW با مجراي شرياني باز

مقدمه: ما يك مطالعه پروسپكتيو، راندومي، Single masked pilot با هدف اصلي مقايسه اثر و بررسي تحمل بين بروفن خوراكي و داخل وريدي در بستن اوليه PDA در نوزادان VLBW انجام داديم. احتمال بسته شدن مجرا با تنها يك يا دو دوز درمان هدف ثانويه بود.
متد: 64 نوزاد VLBW با اكوي تائيد كننده PDA و ديسترس تنفسي مورد مطالعه قرار گرفتند بيماران به صورت راندومي جهت دريافت فرم خوراكي( گروه 0 تعداد 36) و يا داخل وريدي( گروه 1 - تعداد 32) با شروع در روز سوم تولد انتخاب شدند. پس از دوز اوليه در هر گروه، بررسي اكوكارديوگرافيك جهت تعيين نياز به دوز دوم يا سوم انجام شد. ميزان بسته شدن مجرا، اثرات جانبي، عوارض و روند كلينيكي بيماري مورد ارزشيابي قرار گرفت
نتايج: در هر گروه: 24 ( 75 درصد ) بيماران پس از 28 هفته حاملگي به دنيا آمده بودند. ميزان بسته شدن مجرا در گروه 0 ( 84.3 درصد در مقايسه با 62.5 درصد ) افزايش داشت. بسته شدن مجرا پس از يك يا دو دوز درمان در 19 نوزاد ( 70.3 درصد ) از 27 نوزاد گروه 0 و 14 نوزاد (70 درصد ) از 20 نوزاد گروه 1 ديده شد. اثرات جانبي در گروه 1 ( 31.2 درصد در مقايسه با 9.3 درصد ) افزايش داشت. اختلاف قابل توجهي در ميزان عوارض در طي دروه ( stag) ديده نشد. اثرات جانبي هنگامي كه بسته شدن پس از يك دوز درمان نا كامل رخ مي داد، به طور واضح كمتر بود ( 23.1 درصد در مقايسه با 76.9 درصد )
بحث: در نوزادان VLBW ميزان بسته شدن اوليه مجرا با بروفن خوراكي حداقل به اندازه با روش داخل وريدي خوب مي باشد. بسته شدن مجرا ممكن است با يك دوز درمان نا كامل بروفن نيز رخ دهد. بروفن خوراكي با اثرات جانبي كمتري همراه است، در هر حال نمونه هاي بيشتري براي نتيجه گيري قطعي مورد نياز مي باشد.
                                                                 مترجم: دكتر مريم زماني پور                Ref: Pediatrics 2008, 122: e1256e 12610

(ادامه از صفحه 1 ) نشستن بسياري از شاغلين در روي صندلي و پشت ميز نياز آن ها را به ورزش افزايش مي دهد. اگر مردم جامعه نتوانند اين كمبود تحرك بدني را به صورت ديگري جبران كنند رخوت و سستي، بيماري ها و ناهنجاري هاي جسمي، رواني و اجتماعي در جامعه افزايش مي يابد. رو آوردن مردم به ورزش به عنوان بهترين گزينه براي جبران اين كمبود مي باشد.
پر كردن اوقات فراغت افراد جامعه نيز يكي از دغدغه هاي مهم مسئولين هر كشوري مي باشد در اين ميان به نظر مي رسد كه ورزش مناسب ترين گزينه براي اين منظور مي باشد. ورزش علاوه بر پر كردن اوقات فراغت، فوايد عام براي همه سنين و فوايد خاص براي كودكان، نوجوانان، زنان، مردان، ميانسالان، افراد مسن و همچنين براي انواع بيماران دارد. به همين علت است كه ترويج و گسترش ورزش هاي قهرماني و همگاني جزو وظايف نظام ها گذاشته شده است و دولت ها به عنوان يك ضرورت به آن نگاه مي كنند. مركز تحقيقات نوزادان به عنوان عضوي كوچك، با برگزاري كنگره ( نقش ورزش در سلامت كودكان ) در 6 و 7 آبان ماه 1388 مي تواند گامي هر چند كوچك در ايجاد سلامت ساختار جامعه ( كودكان ) بردارد.

صاحب امتياز: دانشگاه علوم پزشكي مشهد مركز تحقيقات نوزادان
مدير مسوول: دكتر اشرف محمدزاده
سر دبير: دكتر احمدشاه فرهت
مدير اجرايي: دكتر آناهيتا عليزاده قمصري

نشاني: بيمارستان امام رضا(ع) مركز تحقيقات نوزادان
تلفن: 8521121 - 8022632 - 0511
فاكس: 8525316 - 0511
پست الكترونيك: NRC[at]mums.ac.ir
•  Web site: Mums.ac.ir.NRC

آيا ايكتر نوزادي ريسك فاكتوري براي اوتيسم شير خواران است؟

در مطالعات قبلي ما متوجه شديم كه در نوزادني كه پس از تولد به بخش نوزادان منتقل مي شوند ( علي رغم آنكه تحت كنترل كامل ريسك فاكتورهاي بارداري قرار مي گيرند) ميزان گزارش اوتيسم دو برابر است. بنابراين ما تصميم گرفتيم ساير دلايل انتقال به بخش نوزادان را بررسي كنيم. به ويژه هيپربيلي روبينمي و اختلالات نورولژيك. ما 473 كودك مبتلا به اوتيسم را كه بين 1990 تا 1999 در دانمارك متولد شده بودند مطالعه كرديم. متوجه شديم خطر اوتيسم در كودكاني كه در دوران نوزادي مبتلا به هيپربيلي روبينمي بوده اند تقريبا 4 برابر بيشتر بوده است.

در تحليل آماري اين همراهي محدود به نوزادان ترم بود، همچنين يك همراهي قوي بين اختلالات نورولوژيك پس از تولد و اوتيسم وجود داشت، به ويژه در مورد هيپرتونيسيتي.

هيچ همراهي بين اوتيسم شيرخوارگي با آپگار پايين اسيدوز يا هيپوگليسمي وجود نداشت.
يافته هاي ما پيشنهاد مي كند كه هيپربيلي روبينمي و اختلال نورولژيك در دوران نوزادي مي توانند هنگام مطالعه دلايل اوتيسم فاكتورهاي مهمي تلقي شوند.

ترجمه: دكتر آناهيتا عيزاده قمصري

Ref: pediatr perinat Epidemiol. 2008/Nv;22(6)562-8