مركز تحقيقات نوزادان>خبرنامه شماره 9

سال سوم/ شماره 9 / بهار 1388

سخن نخست
ويژه نامه ايكتر

سپاس و ستايش خداوند سبحان و يكتا را كه جهان حقيقت را نظم داده و سلام بر انسان هايي كه با كار و تلاش و شب زنده داري، ابرهاي جهل و ناداني را شكافته تا نور خورشيد علم و دانش بر جهان هستي بتابد و ظلم و تاريكي و جهل و ناداني را از عالم هستي دور كند و خوشا به حال انسان هاي عالم وارسته كه خداوند اين فرصت را به آن ها عطا نموده تا موجب(يا عامل) خدمت به همنوعان خود در سراسر گيتي شوند.
در دو قرن اخير با تلاش انسان هاي بزرگ دانشمند و متفكر جهان هستي، علم پيشرفت چشمگيري داشته است و هر روز دامنه ي آن وسيع تر مي شود. در اين ميان سهم عالمان غرب چشمگيرتر از عالمان شرق بوده است. اما در سال هاي اخير اينك كشورهاي شرق هم با سرعت زيادي به طرف افق علم و دانائي در حال حركت اند و اميد دارند خود را به قافله علمي غربيان برسانند. اما اين سوال را بايد از خودمان بپرسيم كه در اين بهار طبيعت و با اين علم كه داريم در كجاي جامعه ي علمي جهاني قرار داريم و آيا اين جايگاه شايسته ما است يا خير؟ اگر شايسته است براي ارتقاي آن چه كاري بايد انجام داد و اگر پاسخ خير است تا رسيدن به هدف، استراتژي ما چيست و چگونه بايد به هدفمان برسيم.
 اميد است در حفظ و پيشگيري آنچه خداوند به ما عطا فرموده است كوشا باشيم و از آن، جهت خدمت به خلق خداوند يكتا به نحو احسن استفاده نماييم، باشد كه در انتها بتوانيم بگوييم كه ( آنچه را داشتيم انجام داديم).
سردبير: دكتر احمدشاه فرهت

ديداري با سركار خانم دكتر محمدزاده
(رياست كنگره ورزش و سلامتي كودكان)

1- با سلام، لطفا بفرماييد چگونه مركز تحقيقات نوزادان اين سوژه را براي برگزاري كنگره انتخاب كرد؟

*ضمن سلام در پاسخ شما بايد بگويم چون ورزش نقش جدي در ايجاد و حفظ سلامتي انسان دارد و چون هدف مركز ما پايه گذاري سلامت جامعه

است، به اين مساله پرداختيم از سوي ديگر توسعه ورزش به خصوص در گروه سني كودكان مي تواند به اصلاح ساختار جامعه كمك كند لذا ما اين موضوع را انتخاب كرديم.

2- لطفا در صورت امكان پيرامون كنگره، بيشتر برايمان توضيح دهيد؟

*همانطور كه مي دانيم هر نظامي براي بقاء و رشد و تعالي نياز به افراد سالم، شاداب و با نشاط دارد و اين ميسر نمي شود مگر با گسترش ورزش در جامعه، ، در اهمیت ورزش همين بس كه پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) می فرمایند: “به فرزندان خود تیراندازی وشنا بیاموزید”. این حدیث بیانگر اهمیتی است که دین ورهبران دینی ما برای ورزش وسلامتی جسمی و روانی مسلمانان قائل هستند. امروزه بسیاری از فعالیت ها که در گذشته بصورت بدنی وجسمی انجام می شد با ماشین انجام می شود، بیشتر افراد حتی اگر در دو نوبت کاری هم مشغول به کار باشند با کمترین کار فیزیکی مواجه هستند. همچنین کار با بسیاری از این ابزارها نیاز به ورزش دارد تا موجب ایجاد نارسایی وبیماری در انسانها نگردد...

(ادامه در صفحه 4)

در اين شماره مي خوانيد

*سخن نخست (1)