مرکز تحقیقات نوزادان>خبرنامه شماره6

سردبیر : دکتر احمدشاه فرهت
مدیر اجرایی : دکتر اناهیتا علیزاده قمصری
نشانی :
مشهد- بیمارستان امام رضا (ع)
مرکز تحقیقات نوزادان
تلفن: 8521121/8022632-0511
تلفکس: 8525316-0511
پست الکترونیک: NRC[at]mums.ac.ir
                                                                           Web site: mums.ac.ir/NRC

در اين شماره مي خوانيد

• سخن نخست
  • مصاحبه در مورد كنگره تغذيه نوزادان و كودكان
  • استفاده از كاتتر مركزي براي TPN در نوزادان
  • كارديومگالي در يك نوزاد نارس پس از كاتتريزاسيون وريد نافي
  • Cup. feeding
  • آيا سطح كلسترول سرم مادر در دوران بارداري با تولد نوزاد نارس ارتباط دارد؟
  • تاثير موسيقي درماني بر نوزادان بستري در بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان
  • آيا پايين وزن زمان تولد خطر اختلالات تنفسي حين خواب را افزايش مي دهد؟
  • اثر پوزيشن بر روي اكسيژناسيون در نوزادان، پس از جدا شدن از ونتيلاسيون مكانيكي
  • تشخيص شما چيست؟
  • جدول

مصاحبه در مورد كنگره تغذيه نوزادان و كودكان

سخن نخست

دکتر احمدشاه فرهت
باز هم بهار زيبا را پشت سر گذاشته ايم و در فصل تابستان ميوه هاي درخت علم و دانش را بر مي داريم در اين راستا با راهنمائيهاي اساتيد بزرگوار قدمهايي برداشته ايم، از آن جمله چاپ كتاب تغذيه در بيماريهاي كودكان است كه به وسيله اساتيد محترم دانشگاه علوم پزشكي مشهد نگارش شده و به وسيله ي مركز تحقيقات نوزادان تهيه و با همكاري دانشگاه علوم پزشكي چاپ شده است و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. همچنان خداوند منان ، خالق يكتا و آفريدگار بي همتا را سپاس مي گوييم كه به ما فرصت عطا فرمود تا كنگره سراسري تغذيه نوزادان و كودكان را از طريق مركز تحقيقات نوزادان دانشگاه علوم پزشكي مشهد برگزار نماييم. اين كنگره با استقبال كم نظير اساتيد- محققين- پزشكان و كارشناسان تغذيه از كليه دانشگاه هاي علوم پزشكي ايران و خارج از ايران مواجه بود، بيش از 330 مقاله تحقيقاتي و مروري به دبيرخانه كنگره ارسال شد كه هفتاد در صد از مقالات آن در كتاب خلاصه چاپ و يا مقاله آن به شكل پوستر ارائه شده است. دبير، مسئولين و برگزار كنندگان كنگره بر خود لازم مي دانند از كليه اسلاتيد و محققين گرانقدري كه با راهنماييهاي عالمانه و ارزنده خود در هر چه پر بارتر شدن كنگره همكاري داشته اند تشكر نمايند، و از كليه كسانيكه با ارسال مقاله، اين كنگره را از نظر علمي پر با ر نموده اند سپاسگذاري كنند. ضمنا از كليه شركت كنندگان در كنگره كه با حضور سبز و مشاركت فعال شان باعث دلگرمي اساتيد مي شوند قدر داني مي نمايند. دوستان آنچه را مي خوانيد و مي بينيد از ما بپذيريد چون آنچه داشتيم همين است.
جناب آقاي دكتر فرهت، با سلام، مطلع شديم قرار است در مرداد ماه سال جاري كنگره اي از طرف مركز تحقيقات نوزادان دانشگاه علوم پزشگي مشهد برگزار شود. با توجه به اينكه شما به عنوان دبير كنگره در اين زمينه فعاليت مي كنيد لطفا در مورد زمان، مكان برگزاري و مهلت ارسال مقالات توضيح بفرماييد.

- مكان برگزاري سالن هاشمي نژاد بيمارستان امام رضا(ع) مشهد و زمان آن دوم و سوم مرداد ماه سال 1387 خواهد بود. آخرين مهلت ارسال مقالات 31/2/1387 مي باشد.

- چه مدتي است كه در اين زمينه تلاش مي كنيد وآيا تا به حال ازنتيجه راضي هستيد؟ از حدود يك سال ونيم پيش مقدمات كار و انجام هماهنگي ها ي لازم شروع كرده ايم. به اين ترتيب آخرين تحقيقات سطح كشور در اين رابطه در حال جمعه آوري است و پيش بيني مي شود حدود 200 مقاله به دبير خانه ارسال شود كه در نوع خود كم سابقه است.

- چرا موضوع تغذيه را براي كنگره انتخاب كرده ايد؟ از آنجا كه آمار نشان مي دهد تعداد كودكان دچار كاهش وزن در كل كشور به خصوص در استان خراسان رضوي بيشتر از كشورهاي پيشرفته است و از طرف ديگر تعداد زيادي از كودكان به طرف چاقي مي روند بنابراين به نظر ميرسد در اين زمينه نياز به تحقيقات و مطالب جديد وجود دارد.

- فكر مي كنيد در پايان اين كنگره شركت كنندگان چه يافته هاي جديدي به دست خواهند آورد؟ چون در اين گرد همايي براي اولين بار كتب تغذيه در بيماريهاي كودكان ارائه مي شود و اين كتاب در نوع خود نه تنها در ايران بلكه در تمام دنيا نمونه ي كميابي است، دستاورد مناسبي براي حضار محسوب مي شود. اين كتاب توسط تلاش جمعي اساتيد دانشگاه علوم پزشكي مشهد، به رشته ي تحرير در آمده است.

- با تشكر صميمانه از همكاري شما، به عنوان آخرين سوال لطفا بفرماييد براي برگزاري و تدارك اوليه اين كنگره با چه دشواريهايي روبرو بوديد و از چه حمايت هايي بر خوردار شديد؟
- مسلما انجام هيچ امري بدون مشكل نخواهد بود ولي خوشبختانه براي برگزاري اين همايش اساتيد محترم نوزادان و اطفال سراسر كشور بخصوص دانشگاه علوم پزشكي مشهد همكاري فراواني داشتند. از طرف ديگر حمايت هاي همه جانبه مسئولين محترم دانشگاه بخصوص رياست دانشگاه علوم پزشكي مشهد ( جناب آقاي دكتر مسعود ملكي) و معاونت محترم پژوهشي جناب آقاي دكتر جليل توكلي افشاري و معاونت محترم درمان جناب آقاي دكتر غلامعلي معموري و معاونت محترم بهداشتي آقاي دكتر محمد رضا مجدي و بخش هاي مختلف دانشگاه را به همراه داريم كه در اين فرصت ذكر نام همه ي آنها امكان پذير نيست.

صفحه :1>2>3>4>5>6>7>8