مرکز تحقیقات نوزادان>خبرنامه شماره 5

سال دوم - شماره 5 -بهار   1387

فعالیت مرکز تحقیقات نوزادان پیرامون کنگره

مژده محمودی کارشناس مرکز تحقیقات نوزادان و مسئول هماهنگی کنگره

از آنجا که داشتن یک جامعه سالم از نظر جسمی و روانی زمینه ساز پیشرفت و رشد آن جامعه در جهت اهداف آرمانی است و با توجه به اینکه زیر ساخت هر جامعه را نوزادان و کودکان آن جامعه بنا می کنند و با توجه به آمار بالای مرگ و میر نوزادان و کودکان و روشهای نا مناسب تغذیه ای آنها و اهمیت ویژه تغذیه مناسب در این زیر ساخت که ارتباط مستقیمی با رشد و فعالیت و پویایی جامعه خواهد داشت لذا مرکز تحقیقات نوزادان بر آن شد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد کنگره سرارس تغذیه نوزادان کودکان را در دوم و سوم مرداد ماه سال 1387 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به یاری خداوند متعال برگزار نماید تا بتواند با کمک و همیاری اساتید و متخصصین رشته های نوزادان و کودکان سراسر کشور راه کارهای مناسب تغذیه ای را پیرامون مشکلات و بیماریهای نوزادان و کودکان اتخاذ نماید.
موضوعات اصلی کنگره عبارتند از:

تغذیه انحصاری با شیر مادر در نوزادان
تغذیه در نوزادان نارس
تغذیه وریدی TPN
تغذیه نوزادان در بیماریهای متابولیک
تغذیه تکمیلی
مکمل های غذایی و ریزمغذی ها(فواید و مضرات)
تغذیه در مادران باردار و شیرده
تغذیه در بیماران سوءتغذیه ای
تغذیه در بیماران گوارشی،قلبی،کلیوی،CP و.......

این کنگره به امید و یاری خدا و با تلاش دکتر عبدالعلی خوارزمی(رئیس کنگره)دکتر احمد شاه فرهت(دبیر کنگره) دکتر سیمین پرتوی(دبیر علمی) دکتر رضا سعیدی (دبیر اجرایی) برگزار خواهد شد. اعضای کنگره با تلاش های مستمر برای برگزاری هر چه با شکوهتر این کنگره فعالیت می کنند.

از فعالیت های انجام شده می توان به :
برگزاری جلسه های متعدد، جهت برنامه ریزی کنگره
برگزاری جلسه با جناب آقای دکتر ملکی رییس دانشگاه علوم پزشکی و معاونت محترم پژوهشی و مدیر محترم روابط بین الملل دانشگاه جهت استفاده از ارشاد و راهنمایی های ایشان
طراحی وب سایت کنگره به آدرس:
برگزاری جلسه با شرکت های علاقمند به شرکت در کنگره
چاپ و اطلاع رسانی فراخوان اولیه ی کنگره در جشنواره سرور و هفته ی پژوهش
چاپ و ارسال پمفلت و پوسترهای مربوط به کنگره به دانشگاه های سراسر کشور اشاره کرد.

و همچنین اخیرا همراهی آن با تولد نوزاد LBW نشان داده شده. ما در این مطالعه اتساع عروقی وابسته به اندوتلیوم را در نوزادان (کم وزن) LBW و نوزادان طبیعی و در مادرانشان بررسی و مقایسه کردیم. فرض اولیه ما این بود که اختلال در عملکرد اندوتلیوم با سطح پایین فولات و سطح بالای هوموسیستئین و وزن پایین در هنگام تولد ارتباط دارد. و نیز از آنجا که کمبود ویتامین B12 در دوران بارداری می تواند با تجمع هموسیستئین و پایین بودن وزن تولد همراه باشد، ما سطح ویتامین B12 را نیز اندازه گیری کردیم.

روش مطالعه:

82 کودک (شامل 30 نوزاد کم وزن LBW ) مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق با استفاده از جریان الکتریسیته، استیل کولین( متسع کنهنده عروقی وابسته به اندوتلیوم) به داخل پوست رانده می شد و سپس با کمک تکنیک لیزر – داپلر میزان پرفیوژن پوستی اندازه گیری می شد. همچنین سطح فولات گلبولهای قرمز، ویتامین B12 ، سطح هموسیستئین اندازه کیری شد.

نتایج:

پاسخ پرفیوژن به استیل کولین در نوزادان کم وزن نسبت به گروه کنترل کمتر بود. ( 35 در مقابل 76 واحد) میزان پاسخ به استیل کولین در نوزادان و مادرانشان با سطح فولات گلبولهای قرمز متناسب بود. سطح فولات گلبولهای قرمز در نوزادان کم وزن با گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت ولی در مادران نوزادان کم وزن سطح فولات پایین تر بود. در بررسی تحلیلی، وزن کم هنگام تولد و سطح فولات گلبول قرمز با عملکرد اندوتلیوم عروقی یه طور غیر وابسته ارتباط دارد. سطح ویتامین B12 به میزان هوموسیستئین در دو گروه مشابه بود و با عملکرد اندوتلیوم عروقی ارتباطی نداشت.

استنتاج:

اطلاعات به دست آمده در این مقاله برای وجود رابطه بین سطح فولات و اختلال آندوتلیوم در نوزادان مدارک اولیه را ارائه می کند. در آینده بررسی بیشتر مورد نیاز است.

آیا میزان بیماریهای قلبی مادرزادی با سطح فولات خون، رابطه دارد؟

••  مقدمه:
اختلال عملکرد اندووتلیوم عروقی پیش ذرآمد تشکیل پلاک های آتروماتوز بوده و متعاقبا عوارض آن به وجود می آید.
درجه اختلال اندوتلیال با شدت و پیش آگهی اختلال قلبی و عروقی متناسب است. بنابراین بررسی عملکرد اندوتلیوم می تواند به پیش بینی میزان خطر بیماریهای قلب عروقی در یک فرد سالم کمک کند. همگام با این مطالعات همچنین مشخص شده که در نوزادان کم وزن LBW مقدار اتساع عروقی مربوط به اندوتلیوم دچار اختلال می باشد. در حال حاضر علت آسیب اندوتلیوم در جنین انسان هنوز روشن نیست. اطلاعات تجربی موحود نشان می دهد که نابسامانی های تغذیه ای در دوران بارداری باعث ایجاد اشکالاتی در کار

مترجم: دکتر آناهیتا علیزاده قمصری

اندوتلیوم می شود. نشان داده شده است که سطح پایین فولات و سطح بالای هوموسیستئین همراه با هم یا جداگانه می تواند فاکتور خطری برای اختلال عملکرد اندوتلیوم و بیماری قلبی عروقی باشد. متابولیسم این دو به طور معکوس به یکدیگر وابسته است. مکانیسم مولمولی احتمالی،عبارت است از غیر فعال سازی اکسیداتیو و کاهش سنتز نیتریک اکسید ( متسع کننده عروق) که از اندوتلیوم مشتق می شود.
ضمن حاملگی ، سطح پایین فولات و سطح بالای هموسیستئین می تواند با عوارض عروقی از جمله پره اکلامپسی، دکولمان وسقط خود بخودی همراه باشد.

صفحه: 1>2>3>4