مرکز تحقیقات نوزادان>خبرنامه شماره 5

مژده محمودی
کارشناس مرکز تحقیقات نوزادان

غرفه مرکز تحقیقات نوزادان در هفته پژوهش

هفته پژوهش مانند سال گذشته در تاریخ 21 لغایت 25 آذر ماه سال 86 با پیام " بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم " و با هدف آگاهی عمومی از نتایج دستاوردهای پژوهشی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد. مرکز تحقیقات نوزادان هم مانند سال گذشته با تلاش بسیار برای ارئه فعالیتهای پژوهشی خود در این نمایشگاه شرکت نمود و از آن جمله می توان به فعالیتهای زیر اشاره کرد.
اهمیت روش مراقبت هم آغوشی مادرانه از نوزاد نارس و فواید آن برای نوزاد ومادر . شایان ذکر است که مرکز تحقیقات نوزادان این افتخار را دارد که اولین مرکزی است که در ایران، روش جدید مراقبت از نوزادان نارس (KMC) را در بخش NICU بیمارستان امام رضا (ع) مشهد راه اندازی نمود
ساخت اولین دستگاه تعویض خون اتوماتیک نوزادان در ایران توسط اعضاء مرکز تحقیقات
ارائه نتایح طرح های تحقیقاتی انجام شده با عنوان بررسی شیوع مسمویت با سرب در کودکان یک تا شش ساله در شهر مشهد، بررسی کشت وسایل، محلولها و دست پرسنل بخش NICU بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در سالهای 85-84
ارائه چهار شماره از خبرنامه مرکز و جدیدترین کتابهای منتشر شده مرکز و مقالات منشر شده مرکز در سال 86-85
ارائه پمفلت معرفی مرکز و اهداف آن
بازدید کنندگان زیادی از خانواده ها ، دانش آموزان، دانشجویان و اساتید از غرفه مرکز تحقیقات دیدن نمودند و در این میان از بازدید گرم و صمیمی آقای دکتر مسعود ملکی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و آقای دکتر غیور رئیس پژوهشکده بو علی از غرفه مرکز تحقیقات کمال تقدیر و تشکر را داریم.
با توجه به اینکه نمایشگاه سال جاری (هفته پژوهش) جهت بازدید عموم آزاد بود ، روش مراقبت هم آغوشی مادرانه و کتابهای مرکز مورد توجه عموم به ویژه پدران و مادران قرار گرفت. همچنین ساخت دستگاه تعویض خون اتوماتیک نوزادان نه تنها مورد استقبال عمومی قرار گرفت بلکه نظر اکثر دانشجویان مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی را به خود جلب کرد. در میان بازدید کنندگان اکثر دانشجویان رشته های پرستاری، پزشکی و همچنین رئیس درمانگاه امیر کبیر جهت عضویت در مرکز علاقمند بودند و مرکز هم از آنها خواست تا جهت عضویت با مرکز تحقیقات در تماس باشند. در میان بازدید کنندگان عده زیادی پیشنهادات و نظرات خود را به مسئولین غرفه مرکز منتقل می کردند و از برگزاری چنین نمایشگاه هایی برای بالا بردن سطح آگاهی عموم مردم استقبال می کردند.
از دستاوردها و افتخارات مرکز تحقیقات در هفته پژوهش می توان به انتخاب آقای دکتر احمد شاه فرهت به عنوان پژوهشگر برتر استان و آقای دکتر سعیدی بعنوان مولف برتر و خانم دکتر محمدزاده بعنوان سخنران برتر دانشگاه علوم پزشکی در سال 1386 اشاره نمود.
امیدواریم در سالهای آتی شاهد حضور پررنگ تر، پر بارتر و موثر تر غرفه مرکز تحقیقات نوزادان باشیم و بتوانیم دستاوردهای بهتری را به جامعه پزشکی ارئه نماییم و از بازدید کنندگان و علاقمندان نیز می خواهیم نظرات و پیشنهادات خود را ارسال نمایند.

راهنمای استفاده از فورمولا در درمان آلرژی به پروتئین شیر گاو

مترجم: دکتر مریم زمانی پور

- سه نوع فورمولای شیر خوراکی(با پایه سویا-کاملا هیدرولیز شده و آمینو اسید) برای درمان آلرژی به پروتئین شیر می تواند مناسب باشد.
- انتخبا فورمولا بستگی به سندروم آلرژیک دارد.
- فورمولای کاملا هیدرولیز شده انتخاب اول در کودکان زیر شش ماه با آلرژی فوری ( غیر آنافیلاکتیک) به شیر گاو، سندرون آنتروکولیت ناشی از پروتئین غذا، اگزمای اتوپیک-علایم گوارشی و پروکتوکولیت ناشی از پروتئن غذا می باشد.
- فورمولای با پایه سویااول در کودکان بالای 6 ماه با راکسیونهای فوری ناشی از غذا، علائم گوارشی یا درماتیت آتوپیک در عدم وجود علائم نارسائی رشدی می باشد.
- فورمولای آمینو اسید انتخاب اول در آنافیلاکسی و ازوفاژیت ائوزینوفیلیک می باشد.
- اگر درمان با انتخاب اول فورمولا نا موفق باشد از فورمولای جا نشین می توان استفاده نمود.

صفحه: 1>2>3>4