منظور از مقوی و مغذی کردن غذای کودک , اضافه کردن برخی از مواد غذائی به غذای کودک است که بتواند به ویژه در مواقعی که کودک دچار تاخیر رشد شده است , انرژی و مواد غذائی بیشتر ی مانند پروتئین ,انواع ویتامین ها ( A, C ) و انواع املاح ( کلسیم , آهن , روی و ....) را به کودک برساند .
اضافه کردن موادی که فقط انرژی غذای کودک را بیشتر می کند مقوی کردن نام دارد .
اضافه کردن موادی مانند شکر و روغن فقط انرژی دریافتی کودک را افزایش می دهند و در واقع بجز انرژی , مواد مغذی دیگری در چربی ها و شکر وجود ندارد .
اضافه کردن شکر به غذای کودک باعث می شود ذائقه او به طعم شیرین عادت کند و در نتیجه کودک تا سنین بزرگسالی به غذای های شیرین علاقه پیدا می کند . و به همین دلیل اضافه کردن شکر به غذای کودک در سال اول توصیه نمی شود . میزان انرژی موجود در روغن درمقایسه با مواد غذائی بیشتر است ( 1گرم روغن 9کالری انرژی دارد )
البته باید توجه داشت که در صورت وجود شکر در دستور تهیه غذا مصرف آن اشکال ندارد ( فرنی , شیربرنج )
اضافه کردن روغن به غذای کودک باعث :
1- بدون اضافه شدن حجم غذای کودک ,انرژی غذای او را بیشتر می کند .
2- باعث نرمی غذا شده و بلع آن را برای کودک آسان تر می کند .
یکی از بهترین راه های مقوی و مغذی کردن غذای کودک به اضافه کردن مخلوط آرد , غلات و حبوبات تف داده شده پودر جوانه زده و یا جوانه ی تازه حبوبات به غذای کودک می باشد .
اضافه کردن مواددغذائی که ویتامین ها و املاح غذای کودک را بیشتر می کند مغذی کردن نام دارد .
اضافه کردن برخی از مواد غذائی فقط کمی انرژی غذای کودک را بیشتر می کنند ولی باعث می شود که غذا از نظر ویتامین ها و املاح غنی شوند و به ویتامین ها و املاح نیز برای رشد و تامین سلامتی کودک ضروری می باشند لذا :
سبزیجات برگ سبز مثل جعفری , گشنیز و یا هر نوع سبزی موجود در منطقه را می توان به سوپ و یا پلوی کودک اضافه کرد . سبزیجات نارنجی مثل کدوحلوائی و هویج دارای ویتامین A می باشند .
13:21:232024-09-22